Frequently Asked Questions

Hur lång tid har jag på mig att genomföra kursen? Måste jag betala igen om jag behöver börja om?
- Under loppet av några månader kan mycket hända. Vi har full förståelse för att man kan bli sjuk eller tvingas avbryta minnesstudierna av annat skäl. Därför har vi ingen tidsgräns på kursen. Man behöver alltså aldrig betala kursavgiften igen om man skulle vilja börja om. Vi finns redo att arbeta med dig tills du uppnått ett superminne!

Går det att göra om samma lektion flera gånger eller börja om från början om jag vill?
- Du kan alltid gå tillbaka och göra tidigare lektioner hur mycket du vill. Men i regel behöver man aldrig göra lektionerna flera gånger för att klara kursen och få sitt superminne.

Kan jag betala per lektion eller månatligen? Kan jag välja att endast köpa vissa kursmoduler?
- Tyvärr. Du måste köpa hela kursen vid ett betalningstillfälle för att bli student vid Mind Academy. Inga extra avgifter tillkommer. Du får även tillgång till framtida uppdateringar av kursmaterialet helt gratis.

Jag vill inte betala med kontokort över internet. Kan jag betala på annat sätt?
- Vänd dig till din banks hemsida. Där finns det gratis tjänster för säker e-handel, där du får ett tillfälligt kortnummer att betala med.

Kan jag hoppa över en kursmodul och gå direkt på Textinfomation? Jag vill lära mig memorera böcker!
- Målet är att utveckla ett superminne. Du kan inte memorera hela språk om du inte kan memorera nya ord. Du kan inte memorera historisk information om du inte kan memorera datum och namn. Texter och böcker är ofta det mest komplexa att memorera. Innan du kan göra det måste du kunna memorera all typ av information. En lista med tekniker räcker inte. Vi lär ut den praktiska förmågan att memorera vad som helst - inklusive hela böcker. Kursen är en helhet, en process som vi guidar dig igenom från start till mål.

Vad exakt är det som ingår i kurspriset?
- Du får full tillgång till vår studentavdelning där lektionerna görs online när det passar dig. Coaching och ytterligare kompendier ingår, samt mjukvara för minnesträning, och framtida uppdateringar av kursmaterialet. Du får även tillgång till vårt forum där du kan interagera med andra elever, dela erfarenheter och få ytterligare tips och råd.

Är lektionerna lärarledda så jag behöver passa vissa tider?
- Nej. Lektionerna är text, bild och ibland ljudbaserade och de gör du när det passar dig själv bäst. Kontakten med din instruktör sker vanligen mellan lektionerna. Frågor kan även ställas mitt i lektionerna.

Vad är skillanden mellan gratisboken och kursen? Den är ju väldigt detaljerad med både teori och tekniker. Förutom övningar, är det något annat i kursen som inte finns i boken?
- Boken är meningslös om man inte lär sig förmågan till att memorera. Det fungerar på samma sätt som om man köper en bok om hur man lär sig dansa. Även om du studerar boken noggrant och förstår den i minsta detalj, blir du inte duktig på att dansa för det. Du behöver en instruktör. Svenska Minnesskolan blir din personliga minnes-coach. Här lär vi dig att använda varje teknik praktiskt i vardagen genom speciellt utformade övningar. Alla tekniker finns inte heller i boken, som t.ex: snabbmemorering av tabeller, memorering av texter och sånger ord-för-ord (även på främmande språk!) och memorering av formler m.m. Våra särskilt framtagna extraövningar för förbättrad koncentration, visualiering och snabbhet finns inte heller i boken.

Finns det någon begränsning för hur mycket information jag kan memorera med GMS?
- Den enda begränsningen är hur mycket du väljer att använda dig av GMS i din vardag. Minnet blir aldrig "fullt".

Det verkar krävas en hel del arbete för att gå hela kursen och lära sig allt det här...
- Jo, visst krävs det beslutsamhet och regelbundenhet, men redan från den första lektionen kommer du få uppleva en drastisk ökning av din minnesförmåga. Och inte bara det, ju längre in i kursen du kommer, desto mer kan du börja använda teknikerna direkt i din vardag. Du har en spännande upptäcksresa framför dig :)

Jag är rädd för att jag är för gammal/ung för det här?
- Vår äldsta minnesstudent hittills har varit 75 år och hon klarade examenstestet galant! Så länge du har önskan och viljan till att förbättra ditt minne, är vår kurs det mest effektiva redskapet som finns. För ungdomar som vill gå vår online-utbildning har vi satt en lägsta ålder på 14 år.

Jag har ett väldigt dåligt långtids-/korttidsminne. Fungerar kursen för mig?
- Ja, kursen fungerar oavsett hur bra eller dåligt minne du anser dig ha för tillfället. Hos oss får du lära dig en systematisk approach till memorering och återkallande av information, som ger dig full kontroll över hur länge du vill minnas informationen.

Jag kan inte visualisera. Kommer jag att klara av utbildningen?
- Alla som tränar genom att göra lektionerna och följa individuella instruktioner får alla dessa toppresultat. Visualisering är en färdighet man tränar upp, och vi har de bästa verktygen för detta. Med personlig coaching kan vi alltid hjälpa eleven att komma förbi individuella svårigheter på olika områden.

Jag har ADHD. Kan den här minnesträningen verkligen fungera för mig?
- Javisst. Ett mål med kursen är att öka just koncentration och fokuseringsförmåga. Det ingår även extramaterial med övningar för att stabilisera uppmärksamheten och få en skarpare koncentration. Vi har många personer med ADHD/ADD som gått kursen på engelska sedan 2005 och de har rapporterat om fantastiska förbättringar.

Kan jag efter genomgången kurs lära andra att få ett superminne?
- Mind Academy söker alltid efter duktiga instruktörer. Efter dina 60 lektioner kan du ansöka om att få bli instruktör. Blir du antagen får du all extra utbildning du behöver kostnadsfritt och sedan betalar vi dig för att coacha minnesstudenter.

Är utbildningen helt på svenska?
- Ja!

Arrangerar Mind Academy föreläsningar om minne och minnesträning?
- Absolut. Besök http://www.mattiasribbing.se för mer information om föreläsningar och seminarier.

Fler frågor?
Har du fler frågor är du välkommen att maila oss så svarar vi så fort vi kan. Du kan även ringa oss om du vill höra mer om Mind Academy och hur det är att öva upp sitt minne till en nivå du aldrig tidigare trott varit möjlig.

Kontakt info
Mind Academy
Kloster 202, 776 98 Garpenberg
Telefon: 070-440 16 79
info@themindacademy.se

© 2016 Mind Academy. All rights reserved