Referenser

Här följer ett axplock av den feedback vi hittills fått in.
 
”Kan meddela att ordinlärningen är grym med GMS. I början tänkte jag att det var helt värdelöst eftersom det tog 1,5 timme att lära in 50 nya ord. Men jag gav mig fan på det (ursäkta språket) i två veckor, 50 ord varje dag, och redan efter en vecka hade jag dragit ned tiden för att lära mig orden till 1 timme, och efter ytterligare 1 vecka var jag nere på lite över en halvtimme. Det blev totalt 700 ord som sitter förvånansvärt bra, det med lite basgrammatik har gjort att jag nu kan läsa lättare böcker på franska! Det gav också en annan positiv effekt, min minnesförmåga förbättrades vilket har gjort att jag faktiskt kan använda GMS i verkligheten och skolan nu, så sammanfattningsvis bara positiva resultat”
- David Häggström, 18 år

 

"Jag har läst boken och redan lärt mig mina 30 arbetskamraters födelsedagar. Har även lärt mig periodiska systemet och namnsdagarna jan-april än så länge. Det funkar och nu vill jag ta det ett steg längre. Ser fram emot att gå denna kurs."
- GB (innan kursstart, efter att ha läst Vägen till mästarminne)

 

"Helt otroligt! Fantastiskt! Efter 10 minuters övning kunde jag memorera 25 ord i rad."
- LS (efter 1 lektion)

 

"Gjorde lektion 1 i natt. haha.. blev helt förbluffad av att jag kunde memorera alla de orden... blev ju sammanlagt 70 ord. Dessa ord sitter dessutom kristallklart nu med dagen efter.. helt otroligt... Frugan trodde jag skojade när jag bad henne titta på lappen samtidigt som jag rabblade upp alla ord i morse vid frukosten."
- Mikael Gustafsson, Stockholm (efter 1 lektion)

 

"Häpen, förbluffad är nog de ord jag väljer att beskriva a-ha upplevelsen efter denna första lektion. Jag är mycket förvånad över min egen prestation i uppgifterna, efter att ha följt instruktionerna och bevittnat resultatet."
- MC (efter 1 lektion)

 

 

"Roligt att vara igång! Är redan förvånad vilken minneskapacitet man har bara man får de rätta verktygen för att göra kopplingar. Ser fram emot fortsättningen!"
- EB (efter 1 lektion)

 

"Mycket bra lektion då den både var lärorik och utmanade. "
- TM (efter 1 lektion)

 

"I början trodde jag inte att jag skulle klara av att memorera så många siffror. Känns underbart att det gick till slut. Inger förhoppningar inför fortsättningen."
- MD (efter 2 lektioner)

 

"Oj, vad mycket att ta in i början. Jättespännande är det. Verkligen mycket som öppnats och ser att träningen ger resultat. Efter bara 2 lektioner så har det hänt massor. ;)"
- EJ (efter 2 lektioner)

 

"Mycket bra. kul att lära sig om figurkoder, kan tänka mig det blir mer av den varan. faktiskt jättekul, för jag har försökt lära mig hur jag ska kunna memorera siffror genom att läsa böcker av bl.a Derren brown och Odbjörn By, men har fattat NOLL! Detta fattade jag, och klarade övningarna ganska fint. Väntar med spänning på trean! "
- TS (efter 2 lektioner)

 

"Oj oj oj vad kul det börjar bli! :) Cicero-metoden och den fria associationsmetoden fungerar verkligen jättebra för mig. Det går ganska snabbt att memorera, och allt sitter nästan direkt! :)"
- FM (efter 4 lektioner)

 

"Sifferminnet exploderar! På det lilla testat man gjorde innan första lektionen så kom jag ihåg 5 av 20 tal. På denna lektionen memorerade jag 30 tal på första försöket.
Lektionerna kan vara väldigt krävande för hjärnan till och från. Men med denna utvecklingskurva så har jag inga tvivel på att jag kommer ha ett mästarminne efter 60 lektioner. Jag har redan bättre minne än alla jag känner.
"

- FJ (efter 4 lektioner)

 

"Det märks att man har utvecklats otroligt mycket - stödbilderna sitter och funkar hur bra som helst. Känns riktigt givande. Börjar pricka in övningarna mer och mer. Ser fram emot nästa övning..."
- BB (efter 4 lektioner)

 

"Häftigt! Nu börjar det hända grejer!"
- BÅ (efter 5 lektioner)

 

"Riktigt kul att se hur mycket som fastnade i den första övningen, trodde aldrig man skulle komma ihåg så mycket som man gjorde (missade två st bara trots snabbt tempo och med tron att jag skulle behöva memorera om hälften).. :) bra övning!"
- TL (efter 5 lektioner)

 

"Helt klart den roligaste och intressantaste lektionen hittills! Det var väldigt kul och lärorikt att memorera så mycket info på en gång och det känns verkligen som att detta kommer leverara vad det lovar! Känns som att det börjar släppa lite nu! Mycket kul!"
- ER (efter 5 lektioner)

 

"Oj vad det går framåt! De första tre lektionerna tyckte jag var jobbiga, de gick heller inge vidare med dem. Fjärde lektionen gick bättre. Men ingenting jämfört med femte lektionen! Hade alla rätt på första försöket i första uppgiften (70 ord!). Snacka om att självförtroende tog sig ett språng! Det börjar även bli roligare. Idag var bland annat första gången jag använde mig av det lilla jag kan, i vardagen. Memorerade en lektion i samhällskunskap (alla fakta på whiteboarden) utan att anteckna, och kan nu allting som rinnande vatten. Och det var efter endast fjärde lektionen. Vågar inte ens tänka på vad jag kunna skall efter lektion 60... Kedjemetoden går nu mycket bättre! Börjar nästan bli lite roligt!"
- OW (efter 5 lektioner)

 

"Lektion 5 var rolig, trodde att det skulle vara svårare att komma ihåg så pass mycket information, men det gick bättre än förväntat."
- RB (efter 5 lektioner)

 

"Underbart att känna att man snabbt förbättrar sitt minne."
- PK (efter 5 lektioner)

 

"Roliga övningar, men tycker det är svårt att memorera 30 saker. Kanske tränar man upp koncentrationen med tiden?"

samma elev bara två lektioner senare:

"Kul att märka att det går såpass bra att få till hela system av kopplade bilder. Lyckades få till 47 av 50."
- EL

 

"Jag har fått en diagnos på adhd för ett halvår sedan ungefär... Det är därför jag tog hjälp av din skola för att träna min hjärnan och få ett bättre arbetsminne. Jag känner redan efter dessa lektioner jag gjort att mitt "tänk" är förbättrat, mitt minne för namn är bättre, jag känner mig säkrare och lugnare, vågar lita på mitt minne mer. Det har jag dig att tacka för. Himla mycket tack för det Mattias, du ger mig livskvalité."
- EB (efter 7 lektioner)

 

"Väldigt bra lektion! Kul att köra igenom olika memoreringstyper efter varann. Lyckades få in ett störtskönt flow vid memorering och läsning av figurkodningen, kul!"
- OL (efter 7 lektioner)

 

"Jag blev mycket överraskad när jag memorerade baklänges och fick alla rätt :-)"
- MF (efter 8 lektioner)

 

"Så roligt det är när flytet infinner sig! Vill tro att det har med träning och ökad förmåga att göra. Tror även att en god natts sömn spelat in. Bra att information om tekniker återkommer även senare i kursen. I början är det så mycket nytt så allt teoretiskt fastnar inte med en gång. Med andra ord bra upplägg!"
- FS (efter 8 lektioner)

 

"Gick jättebra idag. Gick lätt att lära sig 60 ord i rad, helt fantastiskt. Hoppas lektion 11 går lika bra. "
- RS (efter 10 lektioner)

 

"Det är kul, det känns som om man inte behöver repetera kopplingar lika mycket som i början av kursen - de sitter hyfsat bra många av dem redan efter första genomgången!"
- SS (efter 10 lektioner)

 

"Visualiseringen går ju inte ens att jämföra med i början, det har blivit så grymt mycket bättre vilket känns kanon."
- JJ (efter 13 lektioner)

 

"Det här gick ju väldigt enkelt! Himla roligt faktiskt :)"
- ME (efter 14 lektioner)

 

"Det går fortare och fortare att memorera saker. Det märks att den första modulen var för att få en att tänja sina gränser och nöta grundprinciper och tekniker, och andra modulen är för att testa dem i praktiken :)"
- BK (efter 15 lektioner)

 

"Jag har just gjort lektion 18, övat på hiraganas och japanska ord, och var banne mig det roligaste jag gjort på länge! En sån kick! Känna att korvar och igelkottar bara glider på plats! Ser fram emot språkmodulen! ... Grymt nöjd med kursen så långt."
- Henrik Halvarson, Gävle (efter 18 lektioner)

 

"Det var såå kul att få uppleva hur man faktiskt kan lära sig nya ord som man sedan minns!!! Har läst många språk men haft jättesvårt att minnas de nya orden. Ser så mycket fram emot språkblocket!"
- AP (efter 18 lektioner)

 

"När jag ögnade igenom lektionen för att se innehållet tänkte jag faktisk no way, men haha! Där fick alla bråkiga formler sig. Oj vad detta sku ha besparat mycket svett o tårar i gymnasiet om jag kunnat tekniken då!!"
- AS (efter 19 lektioner)

 

"Har hela tiden dragit mig lite inför denna lektion, då jag har tänkt mig att formlerna skulle vara helt omöjliga att få in i skallen, inte minst då så många av dom ligger på samma stödbild. Men som alltid visade det sig vara lättare än jag någonsin kunnat ana. Känner nu mer än någonsin hur många timmar av mitt liv jag slösat bort på att "lära mig" saker i skolan, och efter denna lektion tänker jag främst fysik- och mattelektionerna i gymnasiet ;-) Är så glad över att ha ramlat på denna kurs! Stort tack igen! "
- FE (efter 21 lektioner)

 

"Tittade på första sidan med de resultat som utlovas efter x antal lektioner och jag är snart där. Fakta har presenterats i lagom stora bitar och varit enkel att ta till sig. Jag är kär i det här systemet, det är så lätt :D"
- CA (efter 21 lektioner)

 

"När jag tittade igenom vad jag skulle lära mig efter 23 lektioner trodde jag att det verkligen var ett skämt!! Nu efteråt känns det som listan med information skulle kunna göras betydligt längre, då informationen väl satt sig inte tar upp plats och stör, utan bara "poppar upp" när det behövs."
- Jenny Håkansson, Stockholm (efter 24 lektioner)

Klicka här för att läsa ett reportage om Jennys minnesträning ur Expressen 2010-09-23. Mind Academy gick då under namnet Svenska Minnesskolan.

 

"Det här är nog den bästa kurs jag någonsin gått.. :)"
- Erik Sundström, Luleå (efter 33 lektioner)

 

"Jag gjorde lektion 5 idag :D Det var en upplevelse, minns den och hur mkt problem jag hade med den, det är en ENORM skillnad, gjorde den på under en halvtimme - och åt frukost samtidigt. Tänkte att det är kul att se hur långt jag har kommit och jag blev inte besviken, börjar äntligen inse att jag kommit någonstans, jag har en bit kvar innan jag är där jag vill vara tidsmässigt (och uthållsmässigt) men jag har tagit flera steg i rätt riktning :)"
- CA (efter 34 lektioner)

 

"Bra lektion, som förväntat, som alltid. Väldigt rolig kurs!"
- ML (efter 40 lektioner)

 

"Lärorikt."
- HS (efter 44 lektioner)

 

"Textmodulen var fantastisk. Och rolig. Och förvånansvärt lätt. Jag kommer att ha väldigt mycket användning av den. Lärarens och den kunskapstörstandes bästa vän. Jag sökte en meningsfull utmaning och fick den önskan uppfylld med råge. En utmaning som inte slutar med lektion 59, utan som jag sedan kan göra vad jag vill med. Frihet."
- Sofia Cedvén, Linköping (efter 59 lektioner)

 

"Vardagen har underlättats otroligt. Mina vänner är imponerade, tack för en jättebra kurs."
- AH (efter 60 lektioner)

 

"Kursen har verkligen varit fenomenal. Jag har många gånger ställt mig frågan varför jag inte fick lära mig detta i skolan?. För mig är det verkligen helt obegripligt att inte eleverna får lära sig HUR man memorerar, men samtidigt måste lära sig så mycket... bortkastad tid imho :S Kursen är helt ovärderlig och har potential att förändra världen :)"
- Daniel Andersson, Varberg (efter 60 lektioner)

 

"Kursen har varit enormt lärorik och att använda dessa metoder i visuellt tänkande har varit ofattbart. Att återkalla med en sådan precision hade man aldrig kunna tänka sig vara möjlig. Tack för en bra support!"
- Christoffer Gustafsson, Tranås (efter 60 lektioner)"Det här är en av de bästa investeringarna jag gjort i mitt liv och jag är så tacksam för att den här kursen finns och dessutom tillgänglig på Svenska! Mattias är en grym initiativtagare som gjort detta möjligt för oss i Sverige i tider som dessa, då man är mer och mer beroende av hjälpmedel och att det aldrig tidigare har funnits en konsekvent plan för hur man kan få ett bättre minne, superminne!"
- RZ, (efter 24 lektioner)

 

"Jag arbetar som utbildare och kommer dagligen i kontakt med människor
som vill lära sig olika datorprogram. Jag rekommenderar denna
utbildning till alla jag träffar och jag hoppas att jag lyckats få in
någon på denna utbildning. För mig är det som natt och dag att känna
till dessa metoder."

- JH, Sundsvall (efter 59 lektioner)

Officiella rekord


Mattias har bland annat använt sitt superminne till att tävla mot andra minnesatleter världen över. På bilden ser vi en silvermedalj från UK Open Memory Championships 2010. Den fick han efter att han memorerat 6 kortlekar felfritt. Klicka här för fler av Mattias officiella rekord.

Tvåa i minnes-SM!
17-årige Florian Minges från Göteborg ställde upp i minnes-SM efter 29 lektioner vid Mind Academy. Här är prisutdelningen där han fick ta emot silvermedaljen av Anders Wallin, professor i neurovetenskap vid Sahlgrenska universitetssjukhuset. Mind Academy kan nu stoltsera med Sveriges TVÅ vassaste minnen!
Läs fler utvärderingar
Klicka här för att läsa elevers egen-postade utvärderingar och testresultat på forumet, efter de första 24 lektionerna.

Kontakt info
Mind Academy
Kloster 202, 776 98 Garpenberg
Telefon: 070-440 16 79
info@themindacademy.se

© 2016 Mind Academy. All rights reserved